top of page

Auditie oproep MASTER CLASS 

InTeam Producties brengt de muziekvoorstelling MASTER CLASS van Terrence McNally in juni 2024 naar de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater.

 

De voorstelling gaat over een fictieve masterclass, gegeven door opera diva Maria Callas, in de laatste jaren van haar leven.

 

Voor deze productie zijn we op zoek naar klassieke zangers(-essen) met acteerervaring, of musicalacteurs(-trices) met een uitstekende klassieke stem.

 

PERSONAGES

 

- Sophie de Palma (V)

 

Sophie de Palma is Maria's eerste leerlinge. Ze probeert een aria uit Bellini's La Sonnambula te zingen maar komt niet verder dan het eerste woord voordat Maria haar onderbreekt. Maria vertelt haar dat ze niet naar de muziek luistert; ze zingt maar voelt niet echt de emoties van het personage. Maria's niet aflatende kritiek, hoewel opbouwend bedoeld, waaronder kritiek op haar uiterlijk en niet alleen op haar stem maakt Sophie aan het huilen.

 

Sophie zingt enkele kleine passages uit La Sonnambula ‘Oh se una volta sola’ van Bellini

 

 

- Sharon Graham (V)

 

Sharon Graham is Maria's tweede leerlinge, die in de tweede akte opkomt. Ze kiest ervoor om de entree-aria van Lady Macbeth te zingen, bekend als de Briefscène. Maria vertelt haar dat haar gala jurk niet geschikt is voor de gelegenheid en stuurt haar weg om een krachtigere entree te maken. Maar Sharon komt niet terug en Maria veronderstelt dat ze haar gevoelens heeft gekwetst. Later komt Sharon wel terug, met het excuus dat ze misselijk was. Ze begint de tekst van de brief voor te lezen en begint dan aan de aria, terwijl Maria haar agressief coacht. Maar als Maria haar zegt dat ze iets minder moeilijks moet proberen, barst Sharon in tranen uit en zegt dat ze Maria niet mag, eraan toevoegend dat Maria niet meer kan zingen en jaloers is op iedereen die jong is en het wel kan. Maria probeert Sharon nog een advies te geven, maar op dit punt heeft ze er genoeg van. Ze verwijt Maria dat ze te oud is en jaloers op de jongere generatie die veel beter zingt dan zij.

 

Sharon zingt Lady Macbeth’s aria uit Verdi’s opera Macbeth

Macbeth, Act 1: "Nel dì della vittoria" - "Vieni! t'affretta"

 

 

- Anthony Candolini (M)

 

Anthony Candolini is de studententenor die een sessie heeft met Maria in de tweede akte. Hij heeft twee muziekdiploma's en heeft enkele kleine rollen gespeeld. Zijn ambitie is om een groot zanger te worden en om rijk en beroemd te worden. Hij zingt een aria uit Puccini's Tosca en na wat coaching van Maria wint hij haar enthousiaste goedkeuring. Anthony is de enige tenor en man die auditie doet. Maria vraagt hem naar zijn dromen. Anthony schept op dat hij een heel rijke en beroemde zanger wil worden. Hij zingt Tosca maar Maria is teleurgesteld en probeert hem weg te sturen, wat mislukt. Anthony houdt voet bij stuk en eist gehoord te worden. Maria besluit hem een beetje te coachen en na een paar pogingen is ze onder de indruk van hem.

 

Anthony zingt aria uit Tosca, Cavaradossi ‘dammi i colori’ van Puccini

 

 

Auditie op woensdag 28 juni om 10u, Fakkeltheater Zwarte Zaal.

De auditie bestaat uit een zang en een acteergedeelte.

 

Info Repetities/voorstellingen

Repetitieperiode vanaf 13 mei 2024

Voorstellingen vanaf 6 tm 23 juni 2024 – Zwarte Zaal Fakkeltheater

 

Je kan jezelf aanmelden voor de auditie via onderstaand formulier. Nadien zal je een bevestiging ontvangen samen met de link naar het auditiemateriaal.

bottom of page