top of page

REVIEW: Krachtige emotie! - MusicalVibes.beNa een veelbelovende start met Rent, bleef het even stil rond InTeam Producties. Nu staan ze met Blood Brothers op de planken van het Fakkeltheater. Het concept blijft hetzelfde: jonge talenten uit het professionele en amateurcircuit de kans geven om op een professionele manier het beste van zichzelf te geven in een gelauwerde musical. En of deze bende jonge mensen het beste van zichzelf geven!


Krachtige emotie!

Blood Brothers vertelt het verhaal van Mevrouw Janssens en haar kinderen. Na een snel huwelijk en twee kinderen, verlaat haar echtgenoot haar met als afscheidscadeau een tweeling in de maak. Als alleenstaande moeder gaat ze dit onmogelijk kunnen bolwerken en met de dreiging boven het hoofd haar kinderen te verliezen, grijpt ze de kans die zich aanbiedt: haar werkgeefster, Mevrouw De Leeuw is kinderloos en wil heel graag een van de twee baby’tjes als het hare opvoeden. Wanneer de verstandhouding tussen beide dames verzuurt wordt het duidelijk dat een prijs betaald zal moeten worden voor deze beslissing.

Geen overdaad, maar simpel en efficiënt

Het decor van deze Blood Brothers oogt simpel, maar verbergt veel mogelijkheden. Met weinig tot geen moeite of tijdverlies, wordt het speelvlak omgetoverd tot een huiskamer, een straat of een keuken. Zonder extra accessoires wordt er de illusie van een wandeling in de velden of de speelplaats van de school opgewekt. De kostuums gaan verder in deze stijl. Geen overdaad, maar simpel en efficiënt, met enorme slobbetruien voor de kinderen als blikvangers. Het lichtplan werkt zeer goed en brengt de juiste intieme accenten, al zijn er hier en daar nog enkele technische foutjes. Het geluid is zeer goed, op een ruisende zender na, die bij de volgende scène reeds vervangen is. Het orkest o.l.v. Pietro Ramman levert feilloos werk en geeft een stevige ruggengraat voor de acteurs.


Dit is ontegensprekelijk een musical die je keer op keer zou moeten raken. Maar, zeker in een eenvoudig decor, moet de cast dit kunnen overbrengen! En hier schuilt de grote kracht van deze voorstelling. Het begint met het ensemble dat tussen vele verschillende rollen moet schakelen en de juiste energie en atmosfeer blijft brengen. Hier en daar is er een kleine vocale uitschuiver te bespeuren, maar niets dat je uit de vibe van het verhaal haalt.

Liesbeth Roose mag dan heel jong zijn voor de rol, je merkt daar niets van. Vocaal, emotioneel en fysiek een topprestatie!

Die vibe, daar zorgt de hoofdcast voor. Berten Vandenbruggen zet een overtuigende Sammy neer, zowel als tienjarige als volwassen crimineel. Sarah Kefi is mooi als mevrouw De Leeuw, maar mag nog net iets doorleefder spelen. Jeroen Logghe en Jervin Weckx zijn schitterende bloedbroeders. Ze zetten Mickey en Eddy heel consequent neer. Als zevenjarigen misschien iets te kinderachtig, maar als volwassenen zeer sterk de juiste emoties weergevend! Emelien Raats zet de complexe gevoelens van Linda prachtig neer. Steeds heen en weer geslingerd tussen de twee broers, maar met het hart altijd op de juiste plaats.


Pieter Van Keymeulen bonkt als verteller enorm mysterieus tot angstaanjagend aan alle deuren van het verhaal. Brenger van slecht nieuws, bewaker van de duivel zijn rechten, zit hij alle personages op de hielen. De rol van Mevrouw Janssens is de sleutel van Blood Brothers. Alles staat of valt met haar vertolking. En deze Blood Brothers staat als een huis. Liesbeth Roose mag dan heel jong zijn voor de rol, je merkt daar niets van. Vocaal, emotioneel en fysiek een topprestatie!

Een emotievolle voorstelling waarvan je achteraf toch even moet bekomen als gevolg

Deze Blood Brothers van InTeam is door regisseur Niels De Valk in een zeer intieme, maar goed werkende setting geplaatst. Dat geeft kansen aan de cast om zich te tonen en de dertien mensen op het podium hebben deze met veel gretigheid gegrepen. Met een emotievolle voorstelling waarvan je achteraf toch even moet bekomen als gevolg. Liefhebbers van podiumkunsten met meer dan één laag, ga dít zien!!

De volledige recensie is terug te vinden op de site van Musical Vibes.

Recente blogposts

Alles weergeven

REVIEW: InTeam is back! - Zizo

De naam zegt al voldoende: twee vrienden maken een sneetje in hun hand en verzegelen zo hun intieme band met elkaar. Alleen weten zij niet van elkaar dat ze bij geboorte gescheiden zijn en in realitei

Comments


bottom of page