top of page

REVIEW: ‘Blood Brothers’ van InTeam: slim en beklijvend - BeOut.beInTeam brengt ‘Bloedbroeders‘ of ‘Blood Brothers‘ in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen.


‘Blood Brothers’ is een musical van Willy Russell uit 1983. De Brit schreef het boek, de musical en de muziek op basis van het verhaal ‘Les frères corses‘ van Alexandre Dumas uit 1844. Het is een verhaal over tweelingbroers, die na hun geboorte door omstandigheden van elkaar worden gescheiden en opgroeien in totaal verschillende sociale milieus. Toch komen ze elkaar tegen, raken bevriend en worden uiteindelijk verliefd op dezelfde vrouw, met desastreuze gevolgen.

Na ‘Rent‘ in 2015 brengt InTeam, lid van çavaria, een musical zonder gay thema. ‘Blood Brothers’ mag dan ‘hetero’ zijn, het is duidelijk dat InTeam is gegroeid. Er is minder chaos op de scène.

De zangers zingen goed en acteren degelijk. Het decor maakt gebruik van stellingen, sportramen en uitneembare elementen. De kostuums hebben vaste thema’s: ruiten en primaire en secundaire kleuren. De Janssens’ in het groen, Edward in het blauw, Linda in het rood en de Verteller in duivels donkerrood.

Musicalverhalen zijn zelden echt verrassend, ook al omdat ze bekend zijn, maar weet deze productie te beklijven.

De avant-première kreeg terecht een snelle staande ovatie. Vooral Liesbeth Roose, Pieter Van Keymeulen, Jervin Weckx en Jeroen Logghe vielen in de smaak.

‘Blood Brothers’ werkt. Een aanrader.

‘Blood brothers’ door InTeam Van: Willy Russell Regie: Niels de Valk Decor en kostuums: Yannic Duchateau Muzikale leiding: Pietro Ramman Leiding zanguitvoering: Pascale De Turck Repetitor zang ensemble: Peter Maus Choreografie: Frank De Peuter Producent: Hans Focking Productie: Matthias Verschueren en Lucienne Tack Met: Liesbeth Roose (Mevr. Janssens), Sarah Kefi (Mevr. De Leeuw), Jervin Weckx (Edward), Jeroen Logghe (Mickey), Pieter Van Keymeulen (Verteller), Emelien Raats (Linda), Berten Vanderbruggen (Sammy),Elias Bosmans (Ensemble, en o.a. Agent), Phaedra Segers (Ensemble, en o.a. Marie), Eline Goetgeluk (Ensemble, en o.a. Dokter), Pieter Van Bavel (Ensemble, en o.a. Melkboer), Filip Vanderhoeven – (Ensemble, en o.a. mijnheer De Leeuw), Annelies Van Dorsselaer – Ensemble, en o.a. Buurvrouw).


Lees de volledige recensie op de site van BeOut.be

Komentar


bottom of page