top of page

REVIEW: Uitmuntende musical ‘Kiss of the Spiderwoman’ in het Fakkeltheater in Antwerpen - Explosief

Na de succesvolle producties ‘Rent’ en ‘Blood Brothers’ brengt InTeam Productions dit jaar de musical ‘Kiss of the Spider Woman’. Het gelijknamige boek van Manuel Puig vormde al de basis voor een film, bekroond in 1985 met een Oscar en genomineerd voor de Gouden Palm. De musical dateert van 1992 en werd van muziek voorzien door Fred Ebb en John Kander, het duo dat ook verantwoordelijk is voor ‘Cabaret’ en ‘Chicago’.


Zondag 1 september 2019 vond de première van deze fantastische musical plaats in het Fakkeltheater in Antwerpen. Zij het zonder An Lauwereins, die wegens persoonlijke redenen er niet bij kon zijn. Zij werd vervangen door Vicky Florus. Volgens regisseur Niels de Valk zou An normaal gezien vanaf woensdag 4 september er terug bij zijn.


InTeam Producties brengt ‘Kiss of the Spiderwoman’ voor het eerst naar België!

‘Kiss of the Spider Woman’ vertelt het verhaal van Molina (Brent Pannier) en Valentin (Pieter Van Keymeulen), twee mannen die in het Buenos Aires van de jaren tachtig een gevangeniscel delen. Molina zit daar vanwege zijn geaardheid, Valentin omwille van zijn politieke overtuiging. Het leven in de gevangenis is extreem zwaar. Ze zijn elkaars tegenpolen, maar ook -letterlijk – tot elkaar veroordeeld. Om de tijd te doden vertelt Molina over Hollywood-films uit zijn jeugd waarin de mysterieuze Spinnenvrouw een grote rol speelt.


Valentin vertelt over zijn grote liefde Martha. Langzaam ontstaat er begrip voor elkaar. Maar wat gebeurt er als de één onder druk wordt gezet om de ander te verraden in ruil voor zijn eigen vrijheid?

‘Kiss of the Spider Woman’ is een ‘vergeten’ klassieker die absoluut de moeite waard is om te zien. Een sterke cast, knappe choreografie, een mooi decor, pakkende songs en een uitstekend live orkest zorgen ervoor dat ‘Kiss of the Spider Woman’ een musical is die zowel fascineert als ontroert.


Een welverdiende pluim voor de volledige cast en vooral voor Brent Pannier, Pieter Van Keymeulen en Alyssa Luypaert. Alyssa speelt de rol van Spinnenvrouw en is, zonder afbreuk te doen aan de andere acteurs, de absolute ster van de avond. De manier waarop zij haar rol speelt is gewoonweg fantastisch. Een streling voor het oog en het oor!


InTeam brengt ook met deze topproductie een mix van (jonge) professionals met een musicalopleiding, studenten musical en getalenteerde amateurs. ‘Kiss of the Spider Woman’ is gewoonweg een absolute aanrader. Het nog steeds brandend actueel verhaal neemt je mee naar de gevangenis in Argentinië en dit nog tot en met 15 september in het Fakkeltheater in Antwerpen.


KISS OF THE SPIDER WOMAN

Met: Brent Pannier, Pieter Van Keymeulen, Alyssa Luypaert, An Lauwereins, Sofie De Schryver, Aaron De Veene, Hannes Vandersteene, Jeroen Logghe, Arno Van Bergen, Willard Bogaard, Lander Van Nuffelen, Rick van den Belt, Berten Vanderbruggen, Dries Strumane en Joris de Hoop.

De musical wordt live begeleid door een orkest (onder leiding van Thomas Vanhauwaert) en de regie is in handen van Niels de Valk.

Nog tot en met 15 september 2019 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen.

Meer info en tickets: www.inteam-producties.beDe volledige recensie kan je lezen op de site van Explosief.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page